Čokoláda do fontány

Čokoláda Callebaut, Carla a Sephra

Základním znakem čokolády pro čokoládové fontány je hlavně vysoký podíl kakaového másla a také to, že jsou ve formě malých peciček nebo lentilek. Obecně platí čím menší, tím lepší. Je to základní předpoklad pro snadné a rychlé rozpouštění čokolády.
Nejkvalitnější z čokolády pro čokoládové fontány čokoláda Callebaut se dodává ve formě čoček o průměru cca 10 mm. Čokoláda Carla pro čokoládové fontány má průměr cca 17 mm. Pokud je čokoláda dodávána ve větších kusech, pak je vhodné před použitím ve fontáně čokoládu rozlámat nebo nastrouhat.

Na našich stránkách naleznete pouze speciální čokolády pro použití do čokoládové fontány, které se nemusí dodatečně ředit. Pro dokonalý zážitek a bezproblémový provoz čokoládové fontány doporučujeme použití luxusní belgické čokolády Callebaut. Levnější, ale taky velmi dobrou variantou je použít do čokoládové fontány mléčnou nebo hořkou čokoládu do fontán zn. Carla. Další čokoládou vhodnou do fontán je čokoláda značky Sephra. Tato firma je největším výrobcem čokoládových fontán a u firmy Barry Callebaut si nechává vyrábět speciální čokoládu do fontány pod vlastním označením.

Lze použít i jiné druhy čokolády na fondue, ale ochudíte se tím o jedinečnou chuť a vůni belgické čokolády Callebaut, která je považována za nejlepší na světě. Tato čokoláda do čokoládové fontány a na fondue má vyjímečné vlastnosti a lépe teče, než jiné druhy čokolády. Je to dáno vyšším obsahem kakaového másla, které je v běžných čokoládách nahrazováno rostlinnými tuky a pro použití ve fontánce na čokoládu je třeba normální čokoládu upravovat do patřičné konzistence přidáváním kakaového másla. To při malých zkušenostech s přípravou čokolády do čokoládové fontány může vést ke zničení celého připravovaného množství čokolády.